IT Fitness Test 2023

Od 12. 6. 2023 – 25. 6. 2023 na naší škole proběhlo online testování všech 1. a 2. ročníků maturitních a učebních oborů. Toto mezinárodní testování se uskutečnilo mezi studenty a žáky států Visegradské skupiny a Ukrajiny.

Testování se zaměřilo na různé aspekty IT dovedností. Testy zahrnovaly komplexní řešení úloh v oblasti – informace na internetu, sociální sítě, kancelářské nástroje, kyberbezpečnost, logické myšlení a algoritmizace. Po úspěšném absolvování testu každý žák a student obdržel certifikát, který potvrzoval dosažení určitého stupně IT dovedností. 

Do IT Fitness Testu se přihlásilo přibližně tři sta žáků a studentů. Jedenáct žáků dosáhlo nad 50 % úspěšnost. Nejvyšší úspěšnost byla 64 %, kterou dosáhli tři žáci.

Každý student a žák, který se zapojil do tohoto mezinárodního testu, může 1. 10. 2023 vyhrát věcnou cenu (elektronickou koloběžku, dron, bezdrátová sluchátka, Bluetooth reproduktor, hru Minecraft). Soutěžící, kteří v IT Fitness Testu dosáhli minimálně 50 % úspěšnosti a více budou zařazeni do slosování o konzoly Xbox Series X.

IT Fitness Test vyplňovalo celkem 23 tříd z prvního a druhého ročníku maturitních a učebních oborů. Ve třídách měli studenti a žáci průměrné znalosti a dovednosti IT. Nejvyšší znalosti a dovednosti mají žáci tříd PA1, PA2, EZO1. Celková průměrná úspěšnost Střední školy řemesel podle IT Fitness Testu je 49 %.

                 

                            Všem žákům a studentům děkujeme za účast.

×