Poznej řemeslo, poznej povolání

V rámci projektu "Poznej řemeslo, poznej povolání" jsme přivítali druháky ze ZŠ Sudkov, ZŠ Šumavská, Šumperk a ZŠ Vrchlického, Šumperk.

Celkem 73 dětí mělo možnost si projít stanoviště:
Dřevo – žáci si rozšířili znalosti o stromech, zpracovávání dřeva a výrobcích ze dřeva, následně si sestrojili a vyzdobili letadélka, kterých létací schopnosti si hned vyzkoušeli.
Elektro  stavebnice Boffin všechny žáky bavila, s pomocí kolegů a našich žáků sestrojovali různé elektrické obvody se světelnými i zvukovými efekty. Na památku si odnášeli přívěšek z 3D tiskárny se světýlkem.
Kadeřnictví (zážitkové) – žáci měli možnost si projít školní kadeřnictví a stát se na chvíli zákazníky, především holky si užívaly kulmování vlasů, téměř všechny potěšili barevné spreje na vlasy, které je změnily občas k nepoznání 
-  s doplňkovým robotickým – tady se dozvěděli, jak se programují roboti a bavilo je si zkoušet, jak naši školní roboti opisují trasu nakreslenou do mobilu, vyhýbají se předmětům před sebou apod.
Dětem i paní učitelkám se akce moc líbila a bylo vidět, že žáky všechna stanoviště moc bavila a v naší škole se cítili příjemně.

 

Tento projekt je realizován v rámci krajského projektu "Implementace dlouhodobého záměru v Olomouckém kraji" a ve spolupráci s MAS Šumperský venkov a MAS Horní Pomoraví.

×